Avenue of the GIANTS

Foto: Privat

Foto: Privat

Så, mens jeg sitter og har litt skrivesperre på fortsettelsen om tilbakefallet, tenkte jeg å dele min opplevelse av besøket i Redwood skogen. Jeg befinner meg nemlig i nord- California.

For noen dager siden landet jeg i Los Angeles og har brukt mange timer bak rattet på vei nordover. Flere stoppesteder underveis, og så endte jeg opp her.

Jeg har lest at disse berømte Redwood trærne kan bli mellom 500-800 år gamle, men at de har funnet trær som er opp mot 2500 år. Dette er et av de største og høyeste treslagene i verden, og de strakte seg vanvittig mange meter over bakken.

Store deler av den originale Redwood- skogen er allerede hugget ned, da det på 1800- 1900-tallet var et gullrush som førte gullgravere og tømrere til skogen. Hele 90% av den opprinnelige skogen er hogget ned, dessverre.

Det var utrolig stas å få se disse trærne. Treet på bildet er ikke på langt nær det største jeg så! Det var kaldt, rått og lufta var så frisk. Fantastisk opplevelse.