Nå begynner moroa!

Foto: Privat

Foto: Privat

Før jeg opprettet denne bloggen, hadde jeg på ingen måte tenkt å dele noe som helst av mitt liv med noen. Til og med de nærmeste vennene mine visste lite om mine tanker og følelser rundt sykdommen. Mange av dem visste ikke engang at jeg hadde vært syk. Jeg holdt mine kort veldig tett og skammet meg veldig!

Før lansering av gunzilla.no hadde jeg mange negative tanker rundt det å åpne opp om tematikken og gi så mye av meg selv. Jeg er en ganske privat person og har undertrykt mye opp gjennom årene. Jeg satt å tenkte at dersom jeg skal skrive om noe så nitrist som egen kreftsykdom og noe så tabubelagt som seksualiteten, så er det for å gjøre en forskjell for mennesker i samme situasjon.

Fremdeles sitter jeg til tider og noier litt over “valg” av tema, og føler at jeg utgir meg selv vel mye. Jeg har flere ganger vurdert å legge ned hele greia, slutte før jeg skikkelig har begynt. Jeg føler ofte at jeg ikke strekker til, at jeg ikke når de målene jeg har satt meg, og jeg føler meg rett som det er lite dyktig.

Men, plutselig skjer en liten vending som snur hele det negative tankesettet. Og jeg kan igjen gi fingern til det såkalte flink pike- syndromet. Jeg gjør en forskjell, jeg vet det fordi folk forteller det til meg. Jeg får rett som det er en personlig mail, med nydelige ord, om hvor godt det har vært for dem at jeg står frem som en seksuell kreftpasient. Fordi de også har opplevd å ikke bli møtt som et seksuelt vesen i møtet med helsenorge.

Det har også hjulpet meg å forstå min verd på området, da jeg fikk en personlig mail fra selveste helseministeren, som takket for at jeg sto frem i Stavanger Aftenblad. Det at Universitetet i Stavanger har booket meg, både før og fremtidig, for å holde foredrag for sykepleierstudentene sine, og at Kreftforeningen og Gynkreftforeningen ønsker fremtidig samarbeid, hjelper også på.

Jeg har til nå skrevet om mammas sykdom og død, min egen sykdom og tilbakefall og skammen jeg har følt og fremdeles kjenner på. Jeg har beskrevet vonde tanker, følelser og opplevelser, og jeg har skrevet litt om hvilke sammenheng seksualiteten har med sykdom. Jeg har skrevet min historie, slik at leserne kan bli kjent med meg, og på denne måten forhåpentligvis føle trygghet og tillit.

Jeg kan om få strakser kalle meg “sexologisk rådgiver”, og har derfor nå lyst å skrive om det gøye; nemlig sexologiske problemstillinger. Jeg har allerede fått mange henvendelser om forskjellige seksuelle utfordringer. Noen av disse vil jeg dele med alle etterhvert. Alt som blir delt er anonymisert!

Så ta gjerne kontakt, så svarer jeg så fort og godt jeg kan. Nå begynner moroa!