Turen/ permisjonen

Foto: Privat

Foto: Privat

Etter mye om og men, besluttet jeg å oppfylle et av mine største ønsker; en skikkelig surfe-lang-tur! Jeg søkte og fikk innvilget en 6 måneders permisjon fra jobb, og heiv meg på første fly til Australia.

FØRSTE STOPP

Her fikk jeg bo hos min gode venninne “B” som kommer fra Gullkysten. Dagene var fylt med surf, kaffidrikking og eventyr. Å, men jeg elsker Australia!

Det føltes utrolig deilig å slippe unna den kalde og sure vinteren i Norge. Sommeren i Australia er i det varmeste laget, noe jeg erfarte den harde veien. En av dagene ble jeg akutt dårlig, jeg kastet opp og kunne knapt stå oppreist. Hjertet begynte så å flimre og kroppen verket. Jeg forklarte til “B” at det antagelig bare var gluten jeg hadde fått i meg, selv om jeg syntes det var rart at hjertet hadde en litt annen rytme enn vanlig. Flere ganger sa “B” at hun trodde det var dehydrering som var årsaken. Noe det også viste seg at var; etter at jeg fikk i meg en halv flaske sportsdrikk med ekstra elektrolytter var jeg like fin igjen. Vi lærer så lenge vi lever, tenker jeg.

Foto: Privat

Foto: Privat

INDONESIA

Fra Australia, gikk turen til Bali. Her hadde jeg meldt meg på en jente-surfecamp som en venninne fra Norge hadde startet. Campen heter In Surf Retreats, hvor vi fikk daglig surf coaching og filming. Jeg følte at surfingen min fikk en skikkelig boost, noe som styrket selvtilliten jevnt over.

Det ble også en treukers spontantur til Sumbawa for å surfe Leaky Peak, som er en verdenskjent surfespot i Indonesia. Dagene gikk i; tidlig opp, surfesjekk, frokost, surfesjekk, lunsj, surfesjekk, middag og leggetid. Og repeat!

Etter 2 måneder i Indonesia var jeg derimot glad for å reise videre. Jeg begynte å bli lei av trafikken, stappfulle lineups og nasi goreng. Det skulle bli godt med litt mer vestlig mat, tomme lineups og roligere stemning generelt.

IMG_0864.jpg

Fra Indonesia bar turen til Sør Afrika. Her skulle jeg egentlig bare være i 3 uker, men endte opp med å tilbringe 2 måneder her. Jeg elsker J-bay! Her gikk også dagene i; tidlig opp, surfesjekk, frokost, surfesjekk, lunsj, surfesjekk, middag og leggetid.

STADTLANDET

Jeg avsluttet permisjonen min med et lenger opphold i Hoddevik på Stadtlandet. Her har jeg tilbragt mye tid de siste årene, og det har blitt mitt andre hjem. Jeg elsker å være her og føler meg like local her som alle andre locals.

Foto: Naomi Dalsbø

Foto: Naomi Dalsbø

Og plutselig var min 6 måneders permisjon over, og jeg var tilbake i Stavanger og “påan” igjen på jobb.

Jeg er så glad for at jeg fikk dette fine halvåret med reise. Turen har gitt meg mye glede og mange gode minner å tenke tilbake på.