Sexologi

sexologi_study_banner.jpg

Mange synes at utdannelsen min i sexologi høres spennende ut, men vet gjerne ikke helt hva det innebærer. Noen ser for seg et “pornostudie”, hvor vi bare lærer om sex og sexstillinger. Her får dere et innblikk i hva det er jeg faktisk studerer.

Sexologi er læren om kjønn, seksualitet, sexlivet og om seksuell helse. Faget sexologi handler altså om alt som har med kroppen, seksualiteten og problemer med den å gjøre. Det handler om hvordan seksualitet påvirker alle andre funksjoner i kroppen, følelsen av velvære og der av igjen, opplevelsen av god helse.

Sexologisk rådgivning handler om å forstå og å gi råd til klienter angående seksuelle problemer som kan oppstå som en del av det generelle utviklingsforløp, ulykker, traumer, overgrep, sykdom og behandling.

Som sexolog har du en jobb som er av stor betydning for dine klienters liv og lykke. Du møter mennesker der hvor livet både kan være aller best eller gjøre aller vondest. Ved hjelp av gode rådgivnings-metoder, vil du være i stand til å møte og motta dine klienter, og hjelpe dem gjennom kriser, ut av problemer og mot et liv hvor sex, relasjoner og følelser fungerer godt.

Kravet for å komme inn på sexologi studiet i Norge i dag, er en relevant bachelorgrad ved et universitet eller høyskole. Det finnes ingen egen bachelor i sexologi i Norge, dette er en etter/videre-utdannelse ved Universitetet i Agder. Videreutdanningen i sexologi gir kvalifikasjonen; sexologisk rådgiver. Sexolog er ikke en beskyttet tittel, med mindre man søker om autorisasjon gjennom Nordic Association for Clinical Sexology (NACS).

Er dette noe som frister? Søknadsfristen for neste opptak er 15. april 2019.

Hvorfor jeg valgte denne omskoleringen og hva jeg vil bruke den til, kommer jeg til å skrive om siden.

Stay tuned-

 
Les mer om forskjellene mellom sexologi, seksualitet, seksuell helse og sex  her.

Les mer om forskjellene mellom sexologi, seksualitet, seksuell helse og sex her.

 

Kilder: UiA